zaterdag 6 februari 2010

De Opstanding van Dainichi

Nu de winnaar van de All Japan Show 2010 bekend is, hebben wij nog enkele videos van Daisuke Yamaguchi mogen ontvangen. Daisuke-san heb ik in Japan leren kennen toen ik een keer op bezoek ben geweest bij Dainichi. Hij onderhoudt de website van Dainichi (http://www.dainichikoifarm.com/) en is zelf ook actief in de wereldwijde verkoop van Dainichi Koi via zijn eigen website (http://www.koihunting.com/). 

Om jullie niet langer in spanning te houden, hier een korte video van de Grand Champion van de 41e All Japan Combined Nishikigoi Show:

Er  gaan geruchten dat deze Koi van Kato-san (oud voorzitter ZNA) is, maar tot nadere orde is bekend dat deze Kohaku al vele jaren tot de imponerende Koi-collectie van Mr. Tepsit behoort. Mr. Tepsit is trouwens diegene die op de video de luchtslang dichtknijpt. Tepsit-san is afkomstig uit Thailand en is siinds enkele jaren ook dealer in Nishikigoi.

Tijdens de show gaan de dagelijkse werkzaamheden op een koifarm natuurlijk gewoon door. Tijdens de verkoop van Koi op de Dainichi Koi Farm werd Shigeru Mano, de jongste van de drie gebroeders, gebeld over de uitslag van de winnaar. Hierbij een mooie reactie van Shigeru-san, die toch door velen gezien wordt als een ietwat norse man. Terwijl ik dit persoonlijk totaal niet vindt, ik ken hem via de connecties van Marudo een stuk beter en heb hem zelfs geïnterviewd (samen met Futoshi, de oudste broer en 'shacho' van Dainichi).

De Kohaku won trouwens op de 40e All Japan show van 2009 de Jumbo Champion, oftewel de Runner-up of tweede prijs van de show.  
Daarnaast is deze overwinning nu de tweede voor een Dainichi Kohaku van het afgelopen seizoen, ook op de 49e Nogyosai Nishikigoi Show was een Kohaku de beste. De All Japan en de Nogyosai zijn de twee best aangeschreven Koi shows ter wereld, dus dit zegt wel wat over de prestaties van Dainichi. Naast vele GC-titels met Showa, hebben Dainichi Kohaku zich nu ook bewezen. Het wordt dus tijd voor Dainichi om zijn Sanke wat meer in de 'picture' te zetten. Volgens mijn eerdere blog Yumegoi - Droomvis van Hisashi Hirasawa, heb ik daar alle vertrouwen in. 

Dainichi, een kwekerij waar ik veel respect voor heb. Meer over Dainichi zul je in een interview in een van de komende Koi Wijzers kunnen lezen.

3 opmerkingen:

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.