vrijdag 5 februari 2010

Dainichi Demareert op de All Japan 2010

Wauw! Dat moet het woord zijn geweest dat de meeste mensen binnenviel bij het aanschouwen van zoveel Nishikigoi Geweld. Maar liefst 16 Go-Sanke boven de 85 cm verschenen er op deze historische All Japan Show die eenmalig in het hart, het epicentrum van al dat Koi is, werd gehouden. In de Niigata. Dat deze historische show ook een historische uitslag behelsde moest gewoon zo zijn...
In niet meer dan één stemronde werd de winnaar, de Grand Champion 2010, duidelijk geprefereerd boven al die andere zeer indrukwekkende slagschepen. Nooit eerder kwam het voor dat er slechts één ronde nodig was om de winnar aan te wijzen. Met maar liefst 45 van de 85 stemmen was het de Dainichi Kohaku, dezelfde die zich vorig jaar runner-up mocht noemen, degene die in de Niigata zal worden gekroond als de absolute en onbetwiste Kampioen.  
De Kohaku afkomstig van de Dainichi Koi Farm is inmiddels negen jaren jong en meet maar liefst 99 cm. Als ik je verklap dat deze Koi in het afgelopen jaar, sinds de verwerving van de op één na hoogste eer in 2009, maar liefst negen (8!) centimeter is gegroeid zal je duidelijk worden dat dit dier over die genen beschikt, die van een Koi een Kampioen kan maken. Dat een Koi op deze leeftijd bijna een decimeter kan groeien is niet alleen zeer bijzonder, maar dat dit gepaard gaat met een behoud en wellicht zelfs verbetering van de huidkwaliteit is simpelweg formidabel. Deze duikboot is inmiddels eigendom van Mr Tepsit uit Thailand.
KoiQuest feliciteert hierbij Dainichi en Mr Tepsit met deze onwaarschijnlijke prestatie.
Binnenkort meer nieuws over de All Japan... Voor nu mag je gewoon even wegdromen bij deze foto's.
Photo's provided by  Mark Gardner. Niigata-Nishikigoi

2 opmerkingen:

  1. Naar ik begrepen heb Tiebo; heeft Mr. Kato-san deze Dainichi Kohaku van Mr. Tepsit overgenomen. (Bron; Koi-bito)

    Groet,
    Frans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou inderdaad wel eens zo kunnen zijn Frans. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.