zondag 18 april 2010

Super Saturday!

Bij Studio Sport praat men vaak over een Super Sunday, wanneer er verschillende topteams tegen elkaar voetballen op de zondag. Gisteren was het echter een Super Saturday, maar dan in de koiscène! Het Veluwse koiteam organiseerde namelijk een Veluwse vijvertour, waarbij verschillende koihobbyisten die in de Veluwe woonachtig zijn hun vijver tentoonstelden aan geïnteresseerde hobbyisten uit het hele land. Wij als KoiQuest-zijnde konden dit initiatief natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, vandaar dat partner Tiebo Jacobs zijn vertrouwde Groningen voor even verruilde voor het plaatsje Oldebroek (in de Veluwe welteverstaan).

Ik (Bram) kon hier helaas niet bij aanwezig zijn, want ik had gedurende de dag 'Dag 5' van de Uitgebreide cursus visziekten in Barneveld.  

Aansluitend aan de Veluwse vijvertour was er barbecue georganiseerd, welke bekend staat als de Veluwse koiavond. Daar ik toch al in Barneveld was, zou het niet zo'n heel eind rijden zijn naar de hoogste streek van Gelderland. Ware het niet dat er enkele cursisten die ook naar de Veluwse koiavond zouden gaan, eerst nog even langs Harmelen gingen, om een bezoekje te brengen aan Deshima Koi te Harmelen. Deshima Koi is een nieuwe koizaak welke wordt geleidt door Leo de Bruin en John de Leur.
Na dit bliksembezoek, waar ik enkele zeer mooi Koi (en Koi-ontwikkelingen) heb mogen aanschouwen, werd er in caravaan richting Oldebroek gereden. Wat een gezellige avond was dat, de Veluwse koiavond. Ruim tachtig (!) mensen die hierbij aanwezig waren, en allemaal koihobbyist! Genoeg lui om even een babbeltje mee te maken dus. Naast alle gezelligheid hadden vele sponsoren, waaronder KoiQuest, diverse artikelen beschikbaar gesteld voor een loting onder de aanwezigen. Deze loterij had als doel om geld in te zamelen voor KiKa en War Child en de totale opbrengst zou uiteindelijk worden toegevoegd De actie van Ewit. Na een hele gezellige avond, welke natuurlijk weer veel te snel voorbij was, kroop ik moe en voldaan mijn bedje in...
Genoeg stof om over te verslaggeven dus! Houd de site (net als altijd natuurlijk ;)) dus goed in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.