dinsdag 20 april 2010

Fische wie Juwelen - InterKoi 2010

Meteorologisch waren we al overtuigd door de laatste weken en de afgelopen dagen zelfs, gingen gepaard met oprecht terrasweer en zal ik je verklappen dat ik zelfs al even in slaap was gevallen in de tuin?!  Persoonlijk was ik ook al helemaal in de stemming geraakt door de vijvertour die ik op de Veluwe beleefde het afgelopen weekend en waarover ik later nog uitgebreid verslaggeving van zal doen. Ik heb het er dan ook echt aan toe; de eerste Koi Show in Europa; De InterKoi 2010. De Duitse Koi Vereniging Koi KLAN organiseert komend weekend, op 24 en 25 april, in Rheinberg te Duitsland, deze Indoor Koi Show

De InterKoi is de grootste Europese Koi Show die geheel overdekt plaats vind. Vanuit heel Europa komen mensen met hun mooiste en meest waardevolle Nishikigoi, om deze tentoon te stellen aan het publiek. Honderden vissen worden onder de ogen gebracht van de Japanse jury, in de strijd om de grote prijs van Duitsland. Meer dan 700 vissen zwemmen rond in 116 grote showvaten die elk voorzien zijn van 2000 liter water, dat extren wordt gefilterd. De grootste Koi meten tot ongeveer een meter in lichaamslengte en zwemmen fier hun rondes terwijl grote ogen en openvallende monden hen ten dele vallen.

In de verdere hallen vind je waren als filters, voeding en alles voor rond om de vijver. Een Bonsai kunstenaar zaagt live voor de ogen van het publiek een kleine boom, gevormd uit iets, dat zich tot voor kort daarvoor nog het best liet omschrijven als een struik. Even verderop vind je een dierenarts die levendig verteld over de gevallen die hij in de praktijk tegen is gekomen. 



Diablo, De Grand Champion van 2009


De hierboven geschetste pittoreske gang van deze show, die plaats heeft op een oppervlak van maar liefst 8.000 vierkante meter, trekt duizenden bezoekers aan. Sinds 2008 wordt de InterKoi weer gehouden in de Regio Rhein und Ruhr. De tentoonstelling, die in de Rhein-Ruhr-halle in Duisburg groot geworden is, vond tussen 2001 en 2007 plaats in Rheda-Wiedenbruck. Met de hal in Rheinberg werd een locatie gevonden, waar de InterKoi verder kan uitbreiden.

Organisator van deze show is de Firma H3D tezamen met de Koi KLAN. Deze van oorsprong regionale vereniging genaamd 'Koi Liebhaber am Niederrhein' is inmiddels verworden tot een der grootste Koi-verenigingen van Europa met meer dan 3.500 leden. KLAN is tevens aangesloten bij de ZNA, een Japanse internationale vereniging, en is voor wat dat betreft een zusterorganisatie van de Nderlandse NVN (Nishikigoi Vereniging Nederland).
Heb je tijd om even langs te gaan of om er tijd voor vrij te maken, laat het dan zeker niet. Bram en ik zullen er zeker aanwezig zijn. Wie wordt de eerste Europese Grand Champion van 2010? Vorig jaar was het de alom geprezen Sanke van de Belgische Danny's Koi cafe die de hoogste eer naar zich toe wist te trekken. Ook verschillende Nederlandse dealers zullen deze show met hun wedstrijdvissen attenderen... spannend dus. Ook de bonsai challenge zal zeker het bezoeken waard zijn. Voor de thuisblijvers zal KoiQuest natuurlijk uitgebreid verslag doen.

Het adres van de Koi Show vind u hieronder. De entree bedraagt Euro 10,- voor volwassenen en Euro 5,- voor kinderen van 5 tot 14 jaar. Voor de allerjongsten is de entree gratis en ook honden worden toegelaten.

Messe Niederrhein Rheinberg
An der Rheinberger Heide 5
47495 Rheinberg

voor meer informatie kun je kijken op www.interkoi.de

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.