woensdag 27 januari 2010

Waarschuwing KSB

Note: Onderstaande is niet afkomstig van een onafhankelijke bron. Het is echter te belangrijk om het niet te plaatsen. Met eigen verstand en logica eea tegemoet treden en bij twijfel contacten met uw vertrouwelijke dealer is het advies van KoiQuest.

KSB, het populaire filtermedia van Sansai, schijnt een dubbelganger in omloop te hebben. Nu zou dit niet direct een probleem opleveren, ware het niet dat dit product onder dezelfde naam wordt verkocht. Het belangrijkste daarbij, is dat na uitvoerige tests is gebleken dat dit filtermedia zware metalen bevat. KoiQuest zocht het voor je uit...


Wat blijkt, er is een soortgelijk product uit Frankrijk in de handel gekomen dat erg op SANSAI KSB lijkt, maar het niet is. Erger nog, de leverancier heeft dit product getest met 10 goudvissen en niet één heeft het overleeft. Het product is zodoende onderzocht en wat blijkt, het aanhechtingsvolume is veel kleiner dan de originele KSB en veel erger er zitten nogal wat zware metalen in, dus zeer giftig voor onze vissen. Op de naam KSB zit geen registratie en iedereen mag het derhalve gebruiken. SANSAI KSB2 is wel een geregistreerde naam en kan wel veilig gebruikt worden.

Het enige waaraan je het onderscheid uit op kunt maken is volgens HC Nishikigoi, dat de Sansai KSB2 vermeld staat op de zak van 20 liter. Derhalve leek de komst van het product voor de winkeliers een redding en zagen zij hierin de mogelijkheid te kunnen leveren. Het schijnt net op de markt te zijn en er schijnt maar een kleine voorraad te zijn. HC Nishikigoi heeft direct contact gehad met de leverancier van het Filtermateriaal "SANSAI KSB". Volgens de leverancier heeft de producerende fabriek ernstige problemen met de productielijn. De leverancier heeft gemeld dat hij met de verkopers contact zou opnemen omtrent het gevaar van dit product. Hopelijk wordt het snel uit de handel genomen. Waarschijnlijk weten de verkopers niet welk gevaar zij in handen hebben en wat ze de KOI liefhebberij kunnen gaan aandoen.

'Er zijn behalve KSB2 van Sansai meerdere KSB producten op de markt die wel legitiem zijn. Bij twijfel altijd uw dealer contacten'

KoiQuest vind het noodzakelijk, maar ook nobel van HC Nishikigoi dat zij onmiddelijk met dit bericht naar buiten treden. Zij had vernomen dat er een kleine levering was gedaan en wilde graag mee profiteren om haar klanten, die KSB in bestelling hadden staan, te kunnen leveren. Gelukkig zien zij hier meteen de ernst van in om dit bericht te publiceren en voorkomt deze waarschuwing verdere gezondheidsproblemen met Koi. Hieronder ziet u het logo en naam die wel beschermd is. kijk of deze afbeelding op het product staat.

1 opmerking:

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.