dinsdag 26 januari 2010

Nieuwjaarsreceptie Koi2000 - Een één-tweetje -

Afgelopen weekend was er weer eens de mogelijkheid om al die fervente hobbyisten te ontmoeten. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Koi2000, die gehouden werd op de Beekse Bergen, ging dit alles onder het genot van een drankje, een hapje en prijzen, heel veel prijzen. Natuurlijk was KoiQuest ook aanwezig om de mogelijkheid te grijpen eens van gedachten te wisselen met mede-hobbyisten. Oude bekenden of nieuwe bekenden, het was zondermeer een gezellig samenzijn. Na de koffie en het feest der herkenning volgde een kort momentje van een ongemakkelijk gevoel temidden van de nieuwe gezichten, doch ook nu bleek het gespreksonderwerp Koi een werkelijke bruggenbouwer en niet veel later sta je dan te keuvelen en te luisteren alsof je elkaar al jaren kent. Heerlijk, ook dit is hobby.

Het hoogtepunt van de avond werd toch wel gekenmerkt door een heuse Koi-Quiz, die werd gehouden. Het invullen hiervan was erg leuk en een schot in de roos. De prijzen bleken een goede motivatie en al snel verstomde de zaal van al haar decibellen. Geconcentreerd zit iedereen gebogen over de vragenreeks, samengesteld door de hoofredacteur van de KoiWijzer, Dennis Barten. Hier en daar een blik opzij of een stiekeme vraag naar de buurman of hij misschien het antwoord weet op vraag 12. Bij de open vragen, hebben de mensen toch meer tijd nodig dan bij de meerkeuze. Het blijkt niet voor iedereen even makkelijk om een vijftal kwekers uit Japan te noemen. Nog in een gecamoufleerde hoest, probeer is 'Hiiirasawa' en 'Chooooguru' in de gedachten van enkele mede-quizers te laten vallen. Dan, juist wanneer mensen ontdekken dat zij internet op hun telefoon hebben, besluit het bestuur de lijsten in te nemen.


Als dan de hapjes hun intrede doen en er nog een biertje wordt besteld aan de bar, ontstaan logischerwijs de discussies over al die vragen. Niet in de vragen of in de prijzen, maar hier ligt de pure winst. Kennisdeling pur sang. Levendige discussies met veel gebaren ontstaan aan de sta-tafels of vanuit de stoel. Een geslaagde actie, de Koi-Quiz. Als ik dan even de lieve vrouwe voorzie van een zoen en een knuffel om haar te laten weten dat ik haar nog niet ben vergeten temidden van al dat hobbyistengeweld, wordt net de prijsuitreiking aangekondigd.

'De tweede prijs is voor Bram Rohaan en de eerste gaat naar Tiebo Jacobs.... Juist, dat zijn wij!'

Dennis begint met de poedelprijs, die hij helaas moet uitreiken aan zijn eigen vriendin Dorethe. Of zij hem dit inmiddels heeft vergeven is niet bekend. ;) De derde plaats is voor Hans A. Onder dezelfde naam actief op het forum, is hij altijd genegen zijn mening en ervaringen te delen met anderen. Een welverdiende plaats voor de man uit Oosterhout, die zichzelf onderschat.  De tweede plaats is voor Bram Rohaan en de eerste gaat naar Tiebo Jacobs.... Juist, dat zijn wij! Een één-tweetje voor KoiQuest. Zonder van elkaar af te kijken, mochten we de overige aanwezigen voorgaan in deze kennisdeling en hebben hiermee aan kunnen tonen waar het ons allemaal omgaat. We zijn er erg trots op en hopen mensen hiermee te inspireren zich verder te verdiepen in de wereld van Koi en KoiQuest en haar Nishikigoi Novelle regelmatig te bezoeken.


Leuk was het, om te vernemen dat Margriet, de wederhelft van Karst, een behoorlijke kenner, toch een puntje meer wist te scoren met de quiz. Dit werd niet verwacht door de omstanders, maar Karst weet hier sportief mee om te gaan en schijnt zich ingehouden te hebben to in ieder geval na de receptie. Inmiddels is van beiden alweer een spoor van leven vernomen en hoeven we ons geen zorgen maken. Samen zijn zij al sinds jaar en dag vrijwilligers voor de vereniging. Ben Smit was helaas net te laat voor de KoiQuiz, daar hij op het verkeerde been was gezet door het safaripark, doch ook hij heeft er nog een geweldige avond aan mogen beleven.

'We zijn Koi2000 dankbaar voor de organisatie van deze gelegenheid en voor de gesprekken die we hebben mogen voeren.'

Davey der Weduwe, één van de mo(dera)toren achter het Koi2000 forum, gaf naast zijn gulle lach nog even de goede inslag van het forum weer, waarop kennisdeling ook in de toekomst troef blijft. Ook Koi dokter Tim Barbé en zijn wederhelft deden de receptie nog even eer aan met een bezoek. Hij staat ieder jaar weer in voor de gezondheid van de vissen tijdens de show van de vereniging. Ook praat ik nog even met Richard en Marius, die een bekende meehelpen met de opbouw van een nieuwe Koi zaak. De plannen klinken goed, zo verneem ik van de initiator Brian Narraina. De naam van de zaak gaat luiden, AquaKoi Nederland.

Dan volgt de tombola die voor een ieder wel erg goed heeft uitgepakt. (Beekse) Bergen met prijzen met geenzins kinderachtige  waardes worden verdeeld onder de aanwezigen. Van pompen en uv-lampen tot voerautomaten en grote hoeveelheden kwaliteitsvoer. Dit alles werd ter beschikking gesteld oor diverse sponsoren die wij hiervoor dankbaar zijn. Remco, beter bekend als Made in NL, die net buiten de boot viel bij de quiz, valt nu ruimschoots in de prijzen, maar er zijn er velen die met iets moois naar huis mogen keren. Als ook de authentieke duikhelm van 20 kilogram, gebruikt om een lek in de vijver te dichtten weer op zijn plaats ligt, en de nacht zijn intrede doet, maken we gemoedelijk aanstalte huiswaarts te gaan. Na een afscheid waarbij toch nog weer interessante en leuke gesprekken ontstaan, helpen we de andere aanwezigen om al hun prijzen naar de auto te dragen. We zijn Koi2000 dankbaar voor de organisatie van deze gelegenheid en voor de gesprekken die we hebben mogen voeren.
Foto's: Karst/ Margriet/ Koi2000

Voor meer reacties en foto's van deze avond kun je terecht op het betreffende topic op  het Koi2000 forum

1 opmerking:

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.