zaterdag 21 november 2009

ZNA Airinkai 2009

Jaja, de shows gaan maar door in Japan. Afgelopen weekend was het weer zover, de ZNA Airinkai van 2009. In de Shimane-prefectuur, in het zuiden van Japan, vond de show dit jaar plaats. Het is volgens Marudo de derde of vierde show van Japan, de All Japan Young Koi Show is namelijk een geduchte concurrent voor de derde plaats. De ZNA show is een show voor hobbyisten, maar in de meeste gevallen (lees Koi die ingezet worden op de show) zie je toch de kwekers de Koi brengen. Dit komt omdat deze Koi aangekocht worden door een hobbyist, maar wel onder de hoede van de kweker opgroeien. Het zijn dus Azukari, wat letterlijk 'oppassen' betekent. Toen ik in het najaar van 2008 was, werd zowel de Shinkokai (of Nogyosai, zie Nogyosai) als de Airinkai, beiden in Ojiya gehouden, met twee weken ertussen. Dat was dus dubbel feest, het is dan ook zeer jammer dat ik het nu (sorry dat ik het zeg) weer via internet moet volgen.

Vorig jaar was het de eer aan een Momotaro Sanke (welke tevens als oyagoi dient) van 106 cm de winnaar.Nu was het weer aan Momotaro om een showwinnaar te leveren. Ditmaal weer een Sanke, maar nu met de respectabele lengte van 104 cm.Zoals de Sanke erbij zwom op de All Japan Koi Show van afgelopen voorjaar:

Voor een video, zie:
Maeda-san met eigenaar voor het vat met de 104cm Sanke, die de Grand Champion-titel in de macht sleepte: Het moge duidelijk zijn dat dit echt een bakbeest is in elke vijver!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.