dinsdag 6 april 2010

Ontmoet de Kwekers uit Japan

Nog enkele weken en het is alweer zover. Dan vinden de Nationale Koi- en vijverdagen 2010 (NKVD) plaatst. Georganiseerd door Koi2000 zal het evenement, in tegenstelling tot voorgaande jaren, terugkeren naar haar geboortegrond, de Tuinen en Het Waterrijk van Appeltern. Alhier zal het gevecht om 'Holland's next top Koi model'  plaatsvinden. Als jij en ik het voor het zeggen hadden, dan won natuurlijk onze eigen Koi, want die is toch het allermooist? Omdat er niet zoveel Grand Champion bokalen beschikbaar zijn, maar meer nog zodat er enige waarde aan de ereplaatsen kan worden toegekend, zal de jury van dit gevecht bestaan uit een internationale jury. 

De jury zal bestaan uit Alan Coogan, BKKS-jurylid in Engeland en reeds sinds de allereerst NKVD verbonden met deze show, Kieron Burns, eveneens van het British Koi Keepers Society (BKKS) en dan vanuit het Japanse; Mr. Hiroi van de Conias Koi Farm, Mr. Kataoka van de Katasei Koi Farm, Mr. Inoue van de Beppu Fish Farm.

Het is voor het eerst dat er een kweker vanuit het zuiden van Japan (Mr. Inoue) aanwezig zal zijn op deze show en dat is een aangename verassing. Met deze samenstelling zal de jury dit jaar niet drie- maar vijfkoppig zijn en dat is nog meer een goede ontwikkeling voor de Koi Show van de in 2000 opgerichte vereniging om nog wat sterker in de schoenen te staan. Naar verluid hebben de heren juryleden er zin in om het Neerlandse aan te mogen doen. In de komende weken zullen we aan jullie de juryleden wat uitgebreider voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.