maandag 15 maart 2010

Dag 9 - Samenwerking INPC & KoiQuest beklonken

Zo, zondag was een rustdag. Geen kwekers bezocht, maar 's avonds even uit geweest en de volgende morgen uitgeslapen tot een uur of twaalf. Na een uitgebreide brunch even wat boodschappen gedaan en 's middags nog wat computerwerk verricht. Rond een uur of zes had ik afgesproken met Hiroshi Toyama om onder het genot van het Japanse eten te praten over de mogelijkheden tussen de INPC (International Nishikigoi Promotion Center) en KoiQuest. Na een uitgebreide maaltijd en gesprek is het duidelijk dat de INPC ongeveer eenmaal in de maand ons gaat voorzien van unieke en 100% up-to-date informatie van de kwekers uit het Niigata-gebied. Daarbij  kunnen we hen alles vragen, dus ook jij als lezer kan een directe vraag aan een kweker uit Niigata stellen. Hiroshi zal zich binnenkort zelf voorstellen op het blog, vanaf dan zal ook maandelijks informatie van de INPC beschikbaar worden gesteld. Een heel mooi iets dus, waarvan de gehele koihobby kan profiteren. De kennisdeling van diegenen die zich hun hele leven wijden aan de Nishikigoi, betere informatie kan er toch niet zijn? Om de samenwerking met het INPC kracht bij te zetten, heeft KoiQuest vanuit Nederland voorbereidingen getroffen middels een certificaat en een kunstobject, zie foto's. 
klik voor een vergroting op de foto
Ondertussen had de rest van het reisgezelschap inclusief Rob de Vos, gezelschap van Takamitsu Sekiguchi. Takimitsu is de oudste van de gebroeders Sekiguchi en was afgelopen voorjaar jurylid op de Nationale Koi- en Vijverdagen. Erg leuk om deze laag gestemde (ik moest gelijk aan Frank Sinatra denken) kweker weer eens te ontmoeten. Na het diner zijn we met zijn allen nog even een karaoke bar ingedoken en de longen uit ons lijf gezongen. 

Op het moment dat ik dit schrijf, is het alweer maandagavond. Vandaag weer een nieuw hoogtepunt, jullie kunnen het morgen allemaal lezen! 

1 opmerking:

  1. Goed bezig Bram, zou zeer mooi zijn als er korte lijnen zijn richting het land van de rijzende zon.

    Joop

    BeantwoordenVerwijderen

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.