woensdag 16 december 2009

Win Gratis het Boek van Jos Aben


In het prille bestaan van mijn hobbyistenwezen, zo'n 15 jaren geleden als brugpieper, heb ik me lamgezocht naar goed leesmateriaal over Koi. Ik kocht van mijn zuurverdiende zakcentjes elk boek dat er voor handen was, dat ook maar enigzins inging op de karper en zijn bontgekleure variant uit het land van de rijzende zon. Ik vond drie boeken, die welliswaar een ander formaat en indeling hadden, maar toch eigenlijk veelal dezelfe beknopte informatie herbergden. Toch was ik apetrots op de boeken die naast de medailles van de avondvierdaagse en de posters van TMF-VJ Fabiënne de Vries uit de Break-Out  mijn kamer sierden. O, ja, er was natuurlijk nog het boek van Ada Hofman, want die moest je toch wel hebben als vijveraar.


Nu is het wel anders, gelukkig. We hebben de toegang tot een gigantische digitale bibliotheek, maar ook zijn er inmiddels meerdere magazines aangaande Koi waarop we ons kunnen abboneren en waarmee we onze grijze hersenmassa mee aan het werk kunnen zetten. Toch wil je als hobbyist in hart en nieren niet toegeven aan de laatste bladzij, het wachten op een volgende editie is tergend. Juist zo buiten het seizoen, met de intredende vorst, wanneer het niet mogelijk is even gezellig bij de vijver te zitten, heb je behoefte aan lectuur aangaande de hobby. Zoals beloofd stelt KoiQuest je in de gelegenheid een gratis exemplaar van het nieuwe boek van Jos Aben, 'De Geheimen van de Koi ontrafeld' te verdienen. De kweker heeft de Nishikigoi Novelle hoog in het vaandel en vind dat het delen van kennis mag worden beloond. Er staan twee exemplaren van het boek, met een winkelwaarde van Euro 75,- ter beschikking aan de lezers van deze blog. Wat moet je ervoor doen? Erg simpel;

'Het delen van Kennis mag worden beloont!'
Geef antwoord op de volgende vijf vragen. Stuur ze naar KoiQuest koiquestion@gmail.com onder vermelding van 'Koi Boek'. Uit de goede inzendingen worden twee winnaars geloot en bekend gemaakt in een blog met de juiste antwoorden, hier op de Nishikigoi Novelle.

  1. Wat is het belangrijkste kenmerk bij het beoordelen van Koi tijdens een show? 


  2. Welke variëteiten Nishikigoi behoren tot de zogeheten Go-Sanke groep?


  3. Waarvoor staat de Japanse term 'Chobo Zumi'?


  4. Hoe noemen we een sumi patroon in het schoudergebied van de Sanke?


  5. Hoe noemen we het zwart dat zich in de borstvin manifesteerd van een showa zoals hieronder staat afgebeeld?


1 opmerking:

  1. Succes allenmaal en bij voorbaat al veel leesplezier.
    Jos

    BeantwoordenVerwijderen

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.