maandag 7 september 2009

Tempel der Nishikigoi

Als Nishikigoi Novelle willen wij Kennisdeling in de hand werken en naast het zelf genereren, delen en verschaffen van waardevolle informatie is een belangrijk aspect het vervullen van een wegwijzerfunctie. Als Koi Portaal berichten dan wij ook met plaatsvervangende trots, de geboorte van een nieuw Koi forum;

De naam Koi-Dera is een samenvoeging van de woorden Nishikigoi (Koi) en tempel (Dera). Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze website een ode aan de Nishikigoi is. Dit forum, dat sinds enkele dagen op het web is te vinden, werd in het leven geroepen door enige fervente bezoekers van fora, die men ook wel kent als Ewit en Immi. Twee rasechte hobbyisten die hun passie en fascinatie voor Koi verder hebben ontplooit en samengesmolten met hun competenties en kwaliteiten om zich zo de rol van tempelier toe te eigenen.

Het informatiemedium is, zoals gepresenteerd door de initiators, in essentie niet anders dan andere fora; het wiel hoeft tenslotte niet opnieuw uitgevonden te worden. Wel zijn zij compleet onafhankelijk van een vereniging of andere belanghebbenden. Het is in alle oprechtheid een informatiedrager voor en door hobbyisten. Ieder mens is er gelijk en de Zen gedachte, wordt er gekoesterd. Deze Oosterse stroming helpt dan ook in de bewustwording, de ware schoonheid van Nishikigoi te kunnen interpreteren. Een ruime chatbox biedt de ruimte voor een snelle uitlaatklep of een luchtige conversatie met zelfde gezinden en ook vind je er een database met koi-gerelateerde artikelen.

Deze tempel der Nishikigoi vind je op http://www.koi-dera.nl/

(foto: één van de koi, die besproken wordt op het forum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.