zaterdag 24 april 2010

Interkoi 2010 - De beker gaat wederom naar onze zuiderburen!

Eindelijk was het dan zover, de eerste koishow van het vaste land! Na een lange en vermoeiende dag, die uiteindelijk veel te snel voorbij is gegaan, zit ik hier nu moe, maar voldoen, achter de computer om jullie zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de Interkoi 2010.

Tiebo en ik kwamen omstreeks 9.00 aan bij de exhibitiehal te Rheinberg, waarbij we 's avonds rond een uur of 19.00, nadat alle stands op de show al lang en breed gesloten waren, weer richting huis vertrokken. Het was weer een mooie showdag met vele standhouders, hobbyisten, bonsai en natuurlijk Koi! Ik zal jullie niet langer in spanning houden en de grote prijswinnaars voorstellen, over de show zullen we in de komende dagen nog uitgebreid op terug komen.

Grand Champion
Kohaku gekweekt door Sakai Fish Farm, 87 cm lang.

Supreme Champion
Kohaku gekweekt door Sakai Fish Farm.

Jumbo Champion A
(grootste Go-Sanke) Sanke gekweekt door Sakai Fish Farm, lengte 89 cm.

Jumbo Champion B
(Grootste Koi buiten de Go-Sanke groep) Gekweekt door Marusei Hirasawa, lengte 101 cm.

De Grand Champion titel gaat wederom naar België, zoals vorig jaar ook het geval was. Nu gaat de titel echter naar een hobbyist, en wat voor één! Niet veel later nadat bekend was geworden welke Koi GC was geworden, raakten Tiebo en ik in gesprek met Joachim Clement van 't Viske. Hij deelde ons mee dat hij de leverancier was van deze imposante Kohaku van de Sakai Fish Farm-clan en dat hij ons graag aan de eigenaar wilde voorstellen. Niet veel later stonden wij met André Verpoucke en zijn echtgenote Conny de Jaegher te praten. Ons werd al heel snel duidelijk dat we met een heel gepassioneerde hobbyist stonden te praten die heel veel aandacht besteedt aan een optimale welzijn en ontwikkeling van zijn Cleopatra 2. Cleopatra 2 is de naam van deze gracieuze Sandan Maruten Kohaku, welke met  haar 87 cm en een leeftijd van nanasai (7-sai, in haar 7e levensjaar) al een hele vlotte ontwikkeling achter de rug heeft, maar ook nog voor de boeg heeft. Het doel van André is namelijk om deze dame nog beter te maken en haar over de 90 cm barriere heen te trekken. 

Wij wensen André en Conny hier heel veel succes mee en de hoofdprijs is jullie van harte gegund!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.