donderdag 1 april 2010

Huisarrest voor oma die jochie goudvis verkocht

Joan Higgens, een 66-jarige overgrootmoeder, verkocht onlangs een goudvis in haar dierenwinkel in het Britse Sale, vlakbij Manchester. De koper: een 14-jarig jongetje.
Undercover jochie
Wat Joan Higgens en haar zoon Mark niet wisten, was dat het ventje door de council, de lokale overheid, gestuurd was. Na de goudvistransactie werden Higgens en haar zoon aangeklaagd wegens het verkopen van huisdieren aan minderjarigen, iets dat in Groot-Brittannië verboden is.

Dikke straf
Omdat de Higgensjes nagelaten hadden om de leeftijd van de knaap te vragen en bovendien verzorgingsadvies achterwege lieten, kregen zij een flinke straf. Dat schrijft persbureau AFP.
De 66-jarige Higgens kreeg een boete van 1.000 pond (1.120 euro). Ook kreeg zij zeven weken lang een huisarrest, waarbij zij 's avonds haar huis niet mag verlaten. Via een elektronische chip die ze moet dragen, wordt het huisarrest gecontroleerd. Haar zoon ontving een boete van 750 pond en kreeg daarnaast een taakstraf.
Kritiek
De zaak krijgt veel aandacht van de Britse pers. Het Britse Openbaar Ministerie krijgt in de berichtgeving veel kritiek op de strafmaat. "De straf wordt normaal gesproken gegeven aan geweldadige boeven en draaideurcriminelen", schrijft The Daily Mail. Vervolgens gooit de tabloid nog wat olie op het vuur door te melden dat de rechtszaak "belastingbetalers 20.000 pond heeft gekost".

'Uitlokking'
Volgens zoon Mark Higgens is er duidelijk sprake van uitlokking, aangezien de lokale overheid het jongetje naar hun dierenwinkel stuurde. Dat zegt hij tegen The Daily Mail.
Als gevolg van haar huisarrest kan de 66-jarige overgrootmoeder niet meer op haar achterkleinzoon passen of naar de bingo gaan, zo schrijft de onthutste Daily Mail . Tot overmaat van ramp moet Higgens ook een concert van Rod Steward laten schieten.
De goudvis is oké
De goudvis, waar deze zaak mee begon, maakt het goed, schrijft het Britse tabloid. Hij werd geadopteerd door een inspecteur van de dierenbescherming.

1 opmerking:

  1. Kan ik deze blog associëren met de datum van vandaag?

    BeantwoordenVerwijderen

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.