dinsdag 30 maart 2010

Proef Japan in Appeltern

Liefhebbers van de Japanse cultuur kunnen zich op 7,8 en 9 mei helemaal uitleven. Zo kan men aan de Japan Boulevard van De Nationale Koi- en Vijverdagen een stand bezoeken waar traditionele theeceremonies worden gehouden. Niet alleen kan men er heerlijke theesoorten próeven, ze worden bij belangstelling ook verkocht!

De oorsprong van het theedrinken ligt in China, waar het tot grote bloei kwam in de Tang Dynasty. Heden ten dage speelt de traditie ook in Japan een grote rol. De theeceremonie is een ritueel waarin elementen van Boeddhisme, Taoisme, Confucianisme, Zen en Shinto op harmonische wijze zijn samengekomen. Het ceremonieel is een gebeurtenis waarin de activiteit zich beperkt tot het bereiden en drinken van thee. Hierdoor nemen concentratie en waarnemingsvermogen in intensiteit toe.


Moment van verstilde aandacht
De theeceremonie wordt uitgevoerd in een speciaal ingerichte ruimte. Schuifpanelen van rijstpapier houden de storende invloed van de buitenwereld op een afstand. Er is alleen het geluid van vuur, van water, van bamboe, en van stilte. Het is een moment van verstilde aandacht. De theeceremonie is een perfecte gelegenheid om de mooiste momenten van het leven te delen.
bron:Koi2000.com
auteur:Dennis Barten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.