zaterdag 13 maart 2010

Dag 7 - Aoki ziet rood

Excuses voor het uitblijven van een reisverslag van alweer dag 7 van de Japan trip, maar daar heb ik een goede reden voor. We zijn gisteren namelijk uit eten geweest met Maruhiru en Toshiaki Sakai. Ook werd er een uurtje slaap ingehaald voor het eten, dus ik heb even geen tijd besteed aan het schrijven van het reisverslag.

De dag begon bij Aoki, waar donderdag al even was langs gegaan om de Koi te checken en gedag te zeggen. Toen was alleen de medewerker aanwezig, dus kon er niets over prijzen bekend worden gemaakt. Vandaag dus wel. Ik had al gezegd dat het wel erg veel rood is, wat er in de bakken van Aoki zwemt. Dat klopt nog steeds, maar als je dan de lijst van awards ziet die Aoki al heeft binnengehaald met de Goshiki-kweek, dan vind je het helemaal niet erg dat het zo rood ziet. Het afgelopen show-seizoen werden negen prijzen binnengesleept met voornamelijk Goshiki. De hoogste prijs ging naar een yondan Goshiki, die Best Goshiki 40bu won. Ik heb het beestje in levende lijven mogen aanschouwen, die mag er zeker zijn: de award is ze gegund. Met één vrouwelijk ouderdier zoveel HQ Goshiki kunnen produceren is een kunst, het is Aoki dan ook meer dan gegund. Naast de goede goshiki werd ook een opvallende Ginga getoond, wat een aparte verschijning is dat zeg. Een Ginga is een kruising tussen een Kujaku en een Hajiro. Daarnaast is er tussen een Ginga en een Goshiki ook nog eens een kruising gemaakt, waarbij de vissen op de volgende  foto's zijn ontstaan:
Nog meer uitleg nodig na het zien van bovenstaande foto? Jup, ook hier een prijs mee gewonnen. Dit maal op de All Japan Combined nishikigoi Show van dit jaar. Ook hier wordt ons initatief gewaardeerd:
Na Aoki werd Maruhiru nogmaals bezocht. Wat een enthousiaste en interessante kweker is dit toch. Hier gaan we nog veel van horen in de toekomst. Unieke kweken en maar blijven nadenken over het verbeteren en creëeren van nieuwe variëteiten. Hier werden enkele hoge kwaliteit tosai Ginrin Shiro Utsuri en Ginrin Soragoi aangeaschaft.
Ook Marusei werd nog even aangedaan. Naast het koihuis ligt een enorm pak met sneeuw, altijd leuk om even op te klimmen :). Ik denk een berg van 3,5 meter hoog. Het was trouwens een prachtige zonnige dag, volgens het nieuwsbericht op de radio was het die dag 14 graden geweest!

Maar weinig kwekers bezocht dus, maar wel weer uitgebreid de tijd genomen om kwaliteitsvis en info te verkrijgen. Vandaag (dag 8) was trouwens één van de hoogtepunten van de Japan trip, zowel Dainichi als Marudo zijn bezocht en bij beiden vissen aangekocht. En niet zo meer de eerste de beste... Lees het morgen allemaal op Nishikigoi Novelle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Nishikigoi Novelle en de gehele inhoud van http://koiquest.blogspot.com wordt beschermd middels copyright. Niet in enige vorm mag er publicatie plaatsvinden zonder expliciete toestemming.